Kernel Groep
kernel groep kernel groep

Nieuws

Beccaria Instituut start opleidingen in Suriname

Henk Neddermeijer en Rinus Meelis (Kernel Groep | Beccaria Instituut resp. Meelis en Partners Int. B.V.) hebben de handen ineengeslagen en zijn in Suriname een equivalent van het Beccaria Instituut gestart, het Scientia Instituut. Dit initiatief, dat uiteindelijk zal leiden tot The Caribean Institute for Training and Education in Safety, Security, Integrity and Management, mag zich nu al in een grote belangstelling verheugen. In oktober 2012 startten reeds verschillende executive classes op het gebied van strategisch security riskmanagement, in januari 2013 volgen securityopleidingen op (v)mbo-niveau.

Het instituut staat formeel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Suriname en zal als een zelfstandig Surinaams instituut worden opgezet en geleid. Beide initiatiefnemers hebben dhr. Isham Kortram als directeur Suriname aangesteld.

Ook heeft Michael van Praag, voorzitter van de KNVB, UEFA-lid en hoofd veiligheidscoördinator van het WK-toernooi in Zuid-Afrika, inzichten bijgebracht over de beveiliging van grote sportevenementen.

 

Centraal stond de vraag ‘wat kan het bedrijfsleven van de sport leren en wat kan de sport van het bedrijfsleven leren’. Als maatschappelijk doel en om de sport en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen, heeft Scientia N.V. de “ Michael van Praag studiebeurs” in het leven geroepen. Hierbij krijgen veel belovende sporters gratis een opleiding en begeleiding op managementniveau bij Scientia. 

Nieuwsoverzicht