Kernel Groep
kernel groep kernel groep

Nieuws

Lezing! Dag van de Openbare Ruimte

Op 28 september 2017 geven Gonda Neddermeijer en Karin Jansen van het Instituut voor Omgevingskwaliteit een lezing tijdens de Dag van de Openbare Ruimte. Het Instituut voor Omgevingskwaliteit is een samenwerkingsverband tussen de Kernel Groep en Eco Consult. 

 

Uitstel omgevingswet, rustig afwachten of juist niet?
De inwerkingtreding van de Omgevingswet is uitgesteld. De nieuwe datum is nog niet bekend, maar de nieuwe wet zal in ieder geval na 1 juli 2019 ingaan. We kunnen nu rustig afwachten, toch? Of juist niet?

 

Met de Omgevingswet moet een verandering in cultuur en gedrag plaatsvinden. Participatie door bewoners en bedrijven wordt steeds belangrijker. De focus wordt verlegd van het sectoraal 'van binnen naar buiten' werken naar het integraal 'van buiten naar binnen' werken. Aspecten waar de partijen betrokken bij de openbare ruimte, zoals bewoners, bedrijven, woningcorporaties en gemeenten, nu al aan de slag mee kunnen gaan!

 

Dus, waarom wachten tot de nieuwe wet er is? In onze lezing geven we u een handreiking en talloze geslaagde en ook minder geslaagde voorbeelden van een omgevingsgerichte samenwerking. Immers, omgevingskwaliteit realiseer je samen!

 

Deze lezing bijwonen? Registreer u voor de beurs en u komt automatisch 'langs' de pagina waar u zich voor de lezingen kunt aanmelden.

 

 

Nieuwsoverzicht