Kernel Groep
kernel groep kernel groep

Inleiding op beveiligingstechniek

Voor veel security professionals is security techniek al een lastig fenomeen - de stand der techniek wijzigt zich haast dagelijks en daarmee ook de normen. Houdt dit maar een bij. Nog lastiger is het voor professionals die security als een neventaak hebben of voor die professionals die niet dagelijks met security techniek bezig zijn.

Grote ondernemingen hebben vaak de mogelijkheid om een eigen security en safety manager aan te stellen, als een aparte functionaris. Een vakman of vakvrouw met de juiste opleiding, ervaring en achtergrond.

 

De wat kleinere organisaties hebben ook behoefte aan uitvoering van goed beveiligingsbeleid. Vaak is er echter net onvoldoende werk of budget om hiervoor een fulltime collega aan te stellen.

 

De vaak geziene oplossing is dat de facility manager of het hoofd technische dienst  de beveiliging in het eigen takenpakket krijgt. Op zich is het niet verkeerd en vaak erg prettig en efficiënt. De schoen wringt veelal alleen door het ontbreken van de juiste kennis.

 

Bij installatietechnische adviesbureau´s en installatiebedrijven worden vaak technische mensen zoals engineers, werkvoorbereiders en projectleiders geconfronteerd met beveiligingsinstallaties, zonder dat het voor hun dagelijkse kost is. Zij raken soms het juiste overzicht kwijt door een veelvoud aan regels, terminologie en technieken. Met de kennis van deze cursus krijgen zij inzicht in de plaats van beveiligingsinstallaties tussen alle andere gebouwgebonden installaties. Dit bevordert onder meer een integraal denken over installaties bij deze technici.

 

Deze vierdaagse cursus is daarom opgezet om je elementaire kennis te geven van beveiligingstechniek en dus ook handvatten voor de uitvoering van jouw taak.

 

Na afloop ben je voorbereid op een gesprek met jouw beveiligingsadviseur, jouw verzekeraar of jouw installateur. En bovendien kan je ook aan jouw management beter uitleggen wat het nut en de noodzaak is van de voorgestelde beveiligingsmaatregelen.

 

Meer informatie? Bel: 087 - 87 41 806 of neem contact op via info@kernel-groep.nl. Wij informeren u graag!