Kernel Groep
kernel groep kernel groep

Profiling voor beveiligingspersoneel

Als beveiliger houdt u zich continu bezig met waarnemen en handelt u op grond van wat u ziet en hoort. Door het volgen van de cursus Profiling voor beveiligingspersoneel wordt u zich nog meer bewust van uw omgeving en uw situatie. U ontwikkelt een hoger veiligheidsbewustzijn. Daardoor bent u nog beter in staat bent om afwijkingen in de omgeving te herkennen en daarop te reageren. U kunt mogelijk verdachte situaties proactief gaan aanpakken!

De cursus Profiling voor beveiligingspersoneel is gericht op de ‘hoe’-kant van het werk als beveiligingsmedewerker. U bent in staat waarnemingen en observaties op hun waarde te beoordelen en objectief te rapporteren. Ook uw persoonlijke vaardigheden worden versterkt, zoals de vaardigheid om te reflecteren, integraal te denken en te acteren.

 

De cursus gaat in op de volgende onderwerpen:

- Belang van een goed ontwikkeld omgevings-, situationele- en veiligheidsbewustzijn voor het correct uitvoeren van het beveiligingswerk, uw eigen veiligheid en de veiligheid van anderen.

- Uitvoeren van elementaire omgevingsanalyses.

- Maken van situational profiles.

- Onderkennen van afwijkingen in omgeving, situatie en/of het veiligheidsniveau.

- Onderkennen van afwijkend gedrag van personen met behulp van profiling.

- Objectief en ‘doelgroepgericht’ rapporteren.

 

De cursus Profiling voor beveiligingspersoneel bestaat uit anderhalve lesdag. Na de eerste dag werkt u aan een praktijkopdracht. Hierdoor leert u hoe u het ‘profileren’ meteen toe kunt passen in uw dagelijkse werkzaamheden.

 

Meer informatie over de workshop Profiling voor beveiligingspersoneel? Lees de factsheet of vraag vrijblijvend meer informatie. Bel daarvoor 085 - 876 9711 of neem contact op via info@kernel-groep.nl. Wij informeren u graag!